17-05-07

Ontlurk uzelve!

lurking2 

Misschien wist u het al, misschien ook niet, maar deze week is de grote ONTLURKINGSWEEK!

Gelanceerd door Zezunja [www.zezunja.nl] & echtgenoot Yuri Maanzand [maanzand.com] en door velen opgevolgd! Maar, hoor ik u denken.. WTH is 'ontlurken' awel;

Deze week is de 'ontlurkingsweek', het moment om stille meelezers, de zogenaamde lurkers, uit hun schulp te lokken! Lurkers volgens het almachtige Wiki :

Een lurker is een persoon die op Internetforums, blogs, chatrooms, BBS-en, Usenet of Wiki's alleen mee leest, maar zelf bijna niets bijdraagt.

Weet u niet of u een lurker bent? Welnu, dat is gemakkelijk na te gaan. Leest u mijn weblog of andere weblogs zonder u ooit te mengen in de reacties? Vindt u reageren stom? Weet u niet eens hoe dat moet, reageren?

Grote kans dat u een lurker bent.

In dat geval: doe mee! Licht een tipje van de sluier op! Aaaaaaah?
Mijn dank is groot.

Dit is dus een oproep aan alle zwijgzame lezers.
Dus eigenlijk is dit een oproep aan alle onbekenden, aan mijn ouders, mijn ooms en tantes, oud-studenten, verre kennissen, nichten en neven, toekomstige werkgevers en ex-collega’s. Aan alle toevallige passanten en stille aanbidders, aan de verlegenen en de digibeten, aan iedereen die reageren maar stom vindt, aan iedereen die niet durft, iedereen die niks te zeggen heeft en iedereen die mij leest.

Maak u bekend. Vertel mij voor één keer dat u meeleest. Klik op het woordje ‘reacties’ onderaan dit stukje en zeg het:
‘Ik lees mee’. Liefst met (schuil-)naam. Eventueel voorzien van hobby’s en andere geheimen.


ONTLURK UZELVE! Doe het niet voor jezelf, doe het voor de mensheid, en ook een klein beetje voor mij natuurlijk, treed uit het donker, maak uzelf bekend!

Amen to that! 
 

15:56 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Vijf dingen op een stokje Silke, reeds lang ontlurkt geef ik jou een stokje door. Vertel je lezers (en lurkers) "vijf dingen die niemand weet". Zie het niet als last maar als teken van mijn waardering van je talent.

Gepost door: Tom | 17-05-07

Ik ben een toevallige passante die even vertraagt bij jouw weblog. Misschien kom ik hier nog wel eens langs. Maar eerst wou ik mezelf even ontlurken om daarna even verder te kijken naar andere berichten op jouw weblog.

Liefs

Gepost door: Tine | 17-05-07

Heykes, ik ben na slechts een korte tijd een lurkertje geweest te zijn (klink vies :) nu wel volledig ontlurkt :) Ik laat steeds iets achter als ik kom lezen, met dat probleem wel dat ik zo weinig tijd heb de laatste tijd om blogrondes te doen... Maar ja, dat hoort bij het leven van een student waarbij de blok eraan komt zeker ;)

Een fijn verlengd weekend toegewenst!

Gepost door: CIA | 18-05-07

Ontlurkt ;-) Een zeer leuke blog hoor!!!

Gepost door: Isabel | 24-05-07

De commentaren zijn gesloten.