21-07-07

Genste Feesten - Coming Poetry

Donderdag ben ik naar de Gentse Feesten geweest. Ik heb even getwijfeld, na het nieuws over Hanne, maar het leek me toch goed om mijn gedachten wat te kunnen verzetten, en dat is gelukt. Ik besefte het ook allemaal nog niet echt, nu voelt het zo vreemd om over koetjes en kalfjes te schrijven maar ik denk dat dat toch de beste manier is om ermee om te gaan..

Donderdag ben ik dus met de trein van iets voor tien naar Gent vertrokken. Eerst naar Berchem, dan overstappen naar Gent-Oostende. 't Was best wel druk op de trein, heel wat dagtoeristen. In Gent-Dampoort heb ik op goed geluk een bus genomen waarvan ik dacht dat die naar het centrum ging. En ik heb geluk gehad, ik ben in het centrum terecht gekomen! Intussen was het al middag, dus ben ik eerst in een cafeetje iets gaan eten, een lekker focaciabroodje met roomkaas, chorizo en een slaatje. Na mijn lunch ben ik op zoektocht gegaan naar de winkelstraten, en leuke optredens. Heb lekker lopen shoppen in de Veldstraat en langs de kraampjes op de pleinen gewandeld enzo. Ik wilde graag een paar mooie schoenen met hak en open bloesjes kopen. Heb enkel een open t-shirtje gevonden bij Berschka. Had ook heel leuke schoenen gezien, maar die gingen een beetje boven mijn budget.

Heb ook een paar leuke straatacts gezien. Tegen vijf uur moest in aan de jeugddienst zijn voor de wedstrijd 'Coming Poetry'. Toen ik daar aankwam bleek helaas dat al mijn tegenkandidaten hadden afgezegd! Ik had dus bij voorbaat al gewonnen.. Best wel stom, maar het was wel een leuk optreden. De jury was heel positief en ik heb een paar goede tips gekregen. Mijn prijzenpakket bestond uit een dvd 'place m'as tu lu' met gedichten, een gouden flits bundel en het boek 'een zeer treurige prins'. In de volgende categorie waren er 4 kandidaten, waaronder Wim die ook in ons Collectief zit. Hij eindigde op een gedeelde tweede plaats. Na afloop kregen we ook nog een lekker flesje Zuid-Afrikaanse wijn.

Tegen tien uur ben ik terug naar het station gewandeld, waar ik de eerste trein terug naar Berchem heb genomen. Daar bleek dat ik nog een uur moest wachten op de trein naar Mol! Om half een was ik eindelijk thuis, stikop maar wel content van m'n dag!

20:21 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.