24-07-07

Language is a virus!

Language is a virus---

Cutting up two beat generations

Het concept van Language is a Virus is gebaseerd op de Cut Up theorie van William Burroughs. Wie echte vrijheid wil nastreven, moet de taal aan stukken durven knippen. Elke Grommen zet een hedendaagse cut up kunstenaar, de turntablist, aan het werk met de originele teksten van de Beat Generation. Jazzsaxofonist Steve De Neef jamt zich met DJ Courtasock een weg van de jaren vijftig tot nu en weer terug. Skratsh between two Beat Generations. Hedendaagse podiumdichters vinden in deze voorstelling de ruimte om hun spontaniteit te botvieren. Zij luisteren, voelen en kiezen "hun moment". Wat er daarna gebeurt, is nooit helemaal zeker.

Deze avond in Club 1900 is gebaseerd op dit concept. Naast de bestaande voorstelling ‘Language is a Virus’, biedt Tune in Turn Out het jonge Turnhoutse dichterscollectief Collectief Dichterbij een podium. Zij brengen alvast een special guest mee: Freanne Ervaren Antwerpse Rot Stijn Vranken brengt zijn vrienden- Sprekende Ezels mee. De late avond wordt ingezet met een rasechte New Yorkse jam sessie. Afsluiten doen we met jazz-funk-soul DJ's als Mr. Crumbone, DJ Courtasock en The Consumptor.

New York, jaren vijftig op 10 augustus 2007 in Turnhout? Check it out. Language is a Virus werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stad Turnhout.

start 20h

Inkom 4 euro

resizer-nl87e268d663aba1a
 

13:53 Gepost door Silke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de reactie, ze betekende veel voor me :)
groetjes

Gepost door: Fairytalegirl | 25-07-07

De commentaren zijn gesloten.